KLUBBENS HISTORIA

Song-gye Taekwondo bildades 2003-04-01 under namnet Taekwondo föreningen i Stockholm City av Ilpo Wilkman och Johan Lärksäter och ingick i IFSM Taekwondo som leddes av Yong-oh Cho 7 Dan.

Tanken bakom IFSM var att kombinera olika kampsporter och ta det bästa från respektive sport fast med huvuinriktningen på Taekwondo, något som Yong-oh Cho kallade för Taekwondo +.

Invigningen i Brännkyrkahallen var 2004-02-03 då det hölls en uppvisning av Ilpo Wilkman, Sooman Cho och Juan Sagrera (1 Dan i Judo). Ilpo höll det första träningspasset i klubben och Johan Lärksäter talade och presenterade klubben. På första träningspasset deltog ca 8 personer och klubben har växt en hel del sedan dess. Vi är idag ca 60 medlemmar i klubben där huvudandelen är barn och ungdomar. Vi har elever från 10år och upp till ca 55 års åldern. Klubben har deltagit i många olika tävlingar sedan dess och klubben har samlat på sig en hel del medaljer både inom Taekwondo och Allstyle Open. Vi satsar främst på breddverksamhet så att alla ska kunna träna men har uppnått en hel del framgångar inom kamptävling. Vi har förutom en hel del medaljer fått priser för bästa fighter både på seniorsidan och i avancerad miniorklass.

Vi har även fått medaljer i poomsaetävling. Klubben bytte namn till Song-gye Taekwondo och fortsatte sin verksamhet utanför IFSM Taekwondo. 2007 graderade vi upp våra första svartbältarelever inom klubben och 2008 fick vi våra första svartbältare på ungdomssidan s.k poomgrader.
Sedan dess har det tillkommit fler svartbälten.

ÄR DU REDO?

Kom ner till oss och bli en del av vår stora familj. Vi finns här för dig och du för oss, tillsammans blir vi bättre på alla plan i livet, är du redo att bli en krigare? Kom ner och träna och ha kul med lika personer som du själv!